Watch this video where Ms. Linda from Netherlands shares her experience about getting HSCT for MS at HSCT Hospital in India. Linda was treated by the highly accomplished team of Adult Hematologists at HSCT Hospital India
Linda came to India with her friend Leone as her attendant who is also delighted with hospitality and comfortable facilities at Triple Hepa Deluxe room where both of them stayed for 30 days at HSCT Hospital India.
To know more about World Class HSCT Treatment for MS at Most Affordable Cost please visit www.hsctindia.com
Linda onderging stamceltherapie in India om MS te stoppen: ‘Ik heb goede hoop dat het nu beter gaat’
“Mijn woonkamer is mijn leefruimte, daar zit ik in quarantaine. Maar dat is niet erg, ik voel me zo ontzettend goed”, vertelt Linda. Op 2 april kreeg ze haar stamcellen terug. “Dat zie ik als mijn verjaardag. De artsen in India vertelden dat ik nu het lichaam van een baby heb. Ik moet weer helemaal vanaf nul beginnen.”
De behandeling is heftig geweest, vooral de chemotherapie. “Gelukkig was mijn beste vriendin Leoni erbij. Zij was mijn steun en toeverlaat en kon goed aanvoelen wat ik nodig had. Het was een veilig gevoel dat zij erbij was.”
Stamceltherapie in India is Linda’s Linda’s laatste hoop om MS te stoppen: ‘De kans bestaate dat ik dat niet overleef’
Verlammingsverschijnselen
Bij MS, multiple sclerose, worden signalen tussen de hersenen en de spieren niet goed doorgegeven via de zenuwen, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.
Linda ontdekte in 2007 dat ze de ziekte had, ze was toen 24. Ze ging naar de huisarts omdat ze weleens dubbel zag. Twee jaar geleden ging haar gezondheid hard achteruit. De supermarkt 100 meter verderop was al te ver om te lopen.
‘Ik moet opnieuw leren lopen’
Of de behandeling is aangeslagen, weet ze nog niet. “Ik moet nu trainen met hulp van een fysiotherapeut. Zo krijg ik mijn spierkracht terug. De afgelopen jaren liep ik door de MS slecht.”
Nu kan haar linkerbeen weer recht vooruit. “Geen zwaai of andere trucjes om hem naar voren te krijgen. Dit is voor mij een hele mooie basis om weer echt normale stappen te kunnen zetten.”
Goede hoop
Artsen gebruiken een EDSS-score van 1 tot en met 10 om de zwaarte van de MS te meten. Voor de behandeling zat Linda op een 5,5/6. “Als ik functies terugkrijg, gaat mijn score naar beneden. Dit meet je door te kijken wat ik voorheen niet kon en nu wel. Naar de supermarkt lopen bijvoorbeeld.”
Ook krijgt Linda MRI’s om te zien of activiteit van MS uitblijft. “Of er nog meer verbetering gaat komen, moet ik in het dagelijks leven gaan ervaren. Dat kan tot nog twee jaar na de behandeling gebeuren. Maar ik voel me zo goed, ik heb goede hoop.”